Plechtige Isstvan V herdenking?

Roboute Guilliman heeft een kort lontje. Overweeg zijn volgende citaat**: “Lorgar van Colchis, overweeg het volgende. Eén: ik trek mijn voorgaande aanbod van een plechtig staakt het vuren in. Het is afgelast en wordt niet opnieuw gedaan aan jou of aan één van je andere moederloze bastaards. Twee: je bent niet langer mijn broeder. Ik ga je vinden, ik ga je doden, en ik gooi je giftige lijk in de monding van de hel*.”

Ultramarines vs. Dark Angels
Het enige dat nodig was om dit te provoceren was een verrassingsaanval op de Ultramarines vloot, het vernietigen van de ruimtedoks bij Calth, het permanent onbewoonbaar maken van een planeet die ‘de parel van Ultramar’ genoemd werd en het opblazen van de in dat systeem aanwezig zon. Je vraagt je af wat de Dark Angels die we deze week zagen vechten gedaan hadden om een aanval van Guilliman te verdienen. Het strategisch vernuft van Grand Master ‘Ik zeg niet dat het een teleporter betreft, maar het betreft een teleporter’ Belial werd ingezet tegen de meestertacticus die op slinkse wijze de rest van de Horus Heresy op de reservebanken mocht uitzitten. Menigeen onschuldig voertuig moest het ontgelden in het daaruit voortvloeiend handgemeen.

Orks vs. Salamanders
Iets verderop was het groen tegen groen. Nee, geen discussie over de merites van broccoli versus spruitjes, maar onenigheid tussen ongeduldige Orks en sissende Salamanders. Sissend? Jazeker! Aan de moerasomgeving te zien moet er minstens één vlammenwerpen per ongeluk in de drek gedoofd zijn. We zullen de kwalificatie ‘ongeduldige Ork’ ook moeten duiden. Met een nieuwe codex in aantocht in Orktober kunnen de Orks niet wachten op wat de regels gaan brengen. Ervaring leert dat aanschaf van een nerf-gun het beste invulling aan de uitkomst van die anticipatie geeft, maar wie zijn wij om cynisch te doen? Let in de achtergrond op een kleine Isstvan V herdenking. Wie zegt er dat Orks niet respectvol met het verleden kunnen omgaan?

Seraphon vs. Legion of Blood
Op de laatste tafel kwam de ‘Quest for the Starforge’ campagne van Seraphon tegen het Legioen van Bloed tot zijn climax. Na het volledig verprutsen van zijn rituelen om een Seraphon-basis te vinden, was het Karl von Castein die zijn eigen kasteel moest verdedigen tegen de Starlord Kwatshskink. De opening van de slag leek een uitmuntende kans te bieden om zowel Bassie de Bastiladon als Kwatshskink zelf om te leggen. Wetende dat ze zich moesten ingraven en wachten op versterking, sprongen zowel Karl als zijn oudere broer Carolus uit het kasteel er renden naar hun doelwitten toe. Allen aanschouwden een beschamende vertoning van zeer matig vampier-vechtwerk, gevolgd door zeer doeltreffend hagedissen-geweld. We willen het einde niet verraden, maar Karl heeft een nieuw huis nodig. Geef gul! #HelpKarlDeWinterDoor

* niet te verwarren met Helmond, er zijn grenzen…
** No know fear, uitermate vermakelijk leesvoer voor wie erin geslaagd is deze te missen.

Comments are closed