Verstoppertje

Eigenlijk is er te weinig aandacht voor het belang van verstoppertje in de grimmige duisternis die we de 40K toekomst noemen. Wie zich goed verstopt kan dienstplicht in de Astra Militarum ontlopen. kruip je effectief onder je bed, dan weten de Orks je niet te vinden. Experts kunnen, gewapend met een fles Tabasco saus, zes kilo sneldroogklei en een halve liter verf aan Tyranids ontkomen*. En als je heel stil bent zullen volgelingen van Slaanesh en de Dark Eldar niet los gaan en [+++CENSUUR+++].

(* Deze methode is zo effectief, degenen die hem toepassen zie je nooit meer).

Grey Knights vs. Salamanders
Dit gesteld hebbende zal het niemand verbazen dat zowel de Salamanders als de Grey Knights experts zijn op het gebied van verstoppertje. De afgelopen game avond zagen we zowaar een Venerable Dreadnought het opnemen tegen een Leviathan Dreadnought (?) (al die FW modellen, niet te volgen…). Met de typische creativiteit van halfdode dwazen kozen ze beiden een vergelijkbare verstopplaats (achter een bastion, verzuchte de overige verzamelde Space Marines). De reguliere Grey Knights bleken niet veel creatiever. Ze verstopten zich in een gebouw, om precies te zijn allemaal in hetzelfde gebouw…Wij durven te wedden dat de Astra Militarum beter in verstoppertje zijn, zolang de Commissar maar niet mee hoeft te doen.

Blood Bowl Goblins vs. Dwarves
Iets verderop was verstoppen op het Blood Bowl veld alleen voor Goblins mogelijk. Die probeerden met het hele team achter de ruggen van twee trollen te gaan staan. Tien punten voor creativiteit, nul voor uitvoering. Dwergen kennen de ‘achter een trol gaan staan’ truc zo langzamerhand wel. Daar hebben ze een oplossing voor: je kunt je niet achter een trol verstoppen als er zeven dwergen gelijktijdig tegen de trol schoppen. Waar ze minder op berekend waren, was een goblin die succesvol een bal wist te vangen in de eindzone. Zowaar werd er een onverwacht punt gescoord.

Cult Mechanicus vs. Chaos Daemons
Door naar tafel drie. Is daar het verstopthema ook te vinden? Jazeker! Een groot deel van de demonen had zich in de warp verstopt. De geautomatiseerde helden van het Cult Mechanicus namen een Flying V formatie aan, niet wetende dat precies deze week Gibson failliet ging…. ‘Tadaaaa,’ riepen de demonen en verstoppertje sloeg om naar een handgemeen. Wat we in het gezwaai met vuisten, tentakels en andere vage objecten bijna over het hoofd zagen was de Imperial Knight. Die wist zich zowaar redelijk effectief te verstoppen achter een gebouw. Er is vast een voormalig lid van de Astra Militarum in de interne stoppenkast van deze machine verwerkt.

Clan Skryre vs. Dark Elves
Helemaal achteraan hadden we te maken met twee verstopte moordenaars. Een Skaven Assassin zat verstopt in een squadron aspirant-assassins (zwart valt niet op tussen al dat andere zwart). Daar stond tegenover dat een Dark Elf Assassin stiekem op de bodemplaat van een voortdenderende strijdwagen lag. Helaas voor het Dark Elf legioen kwam de geur van kaas niet uit de Skaven monden, maar eerder van de lijst. We (te weten deze eenmansredactie) schrappen Clan Skryre vooralsnog even uit de planning voor het aankomende Bloodstorm toernooi. Hadden we daar al iets over gezegd? Hier is voor de zekerheid de link. Gewoon inschrijven, wordt gezellig!

Comments are closed