Hoog tijd voor een oefenronde

Met het Bloodstorm AoS evenement in aantocht (schaamteloze reclame, zie deze link) was het voor enkele van onze clubleden hoog tijd om antwoord op grote levensvragen te vinden: hoe moet mijn leger eruit zien? Wat zijn eigenlijk de regels? Zijn er dan ook nog bijzondere regels? Hoe zorg ik dat ik die nu eens niet vergeet?

Hoog tijd voor een oefenronde.

Seraphon vs. Beastclaw Raiders
Op tafel één kregen kwam daar de grootste vraag van allemaal bovenop. Als er maar één maagtablet op de wereld over is, en we zetten twee groepen met befaamd slechte eetgewoonten (Seraphon en Beastclaw Raiders) recht tegenover elkaar, wat gaat er dan gebeuren? Het geld van deze correspondent stond op: lange gesprekken gevolgd door een groepsknuffel waarin alle gevoelens uitgehuild worden. De werkelijkheid bleek strijd. Aan het snel ontvolken van de tafel te zien, mogen we zelfs wel bloedige strijd stellen. De generaals waren heel stellig over hun bevindingen: ‘voor de volgende keer maak ik kaartjes met al die bijzondere regels.’ Typisch generaals, geen oog voor de gevallenen (Noot aan redactie: kan hier een mooie parodiefilm in de Hunger Games stijl achter? (Noot van redactie: geen budget!))

Dark Angels vs. Craftworld Eldar
Eén tafel verderop, verdiept in de niet al te bekende Wamflammer regelset, was de aanleiding tot strijd nog triester. Een gestruikelde Dark Reaper riep: “Ik ben gevallen.” Dat moet je niet doen als je in een zwart pantser rondloopt. Daar komen ongure types op af. In dit geval een groep geheimzinnige mannen in het groen. “Wij weten ook niet waarom we dit doen!”, riepen ze met enige gêne. “Wij wel”, riep een ingeteleporteerde groep in het wit. “Nee hoor”, fluisterde de vergezellende leidinggevende met een geoefend mysterieuze stem. Moraal van het verhaal: Het zijn niet de exploderende kogels die pijn doen, het is de verwarring (Noot van redactie: deze statement niet in praktijk toetsen, resultaat kan tegenvallen!).

Orks vs. Death Guard
Tafel nummer drie ging over kunst, cultuur en hors-d’oeuvres, of over Orks en Death Guard. Even het beeldmateriaal nalopen…nee het waren Orks en Death Guard. Veteranen van het Warhammer-systeem zagen direct dat het hier om een achtste editie handgemeen ging (de Morkanaut wist beurt één te overleven). Waarom Orks en Death Guard met elkaar in gevecht waren, is voor ons een raadsel. Wij kennen Orks als door het bos struinende, zachtaardige schepsels die hand-in-hand liedjes zingen. Death Guard zijn ziek, bedlegerig en hoog toe aan een betere ziektenkostenverzekering #KomEensOverDeBrugAbaddon. Wellicht ging dit gevecht om één van de laatste plaatsen in het aankomende Bloodstorm AoS toernooi.

Tau vs. Death Guard
De afsluitende tafel werd ingenomen door een bende woest uitziende Tau tegen een groep Death Guard met vrienden. Zijn er eigenlijk door chaos bezeten Tau? Wellicht de Waterkaste, ambtenaren zijn notoir chaotische wezens (met verschrikkelijke formulieren!). Wellicht dat dit inzet was van de strijd? Was formulier 25351.12114/ab2.22c (Officieel verzoek om extra witkopjes op de puisten te laten staan) door de aanhangers van Nurgle niet correct ingevuld? Moest de trotse militaire kaste niet zozeer uitrukken alswel uitknijpen? Een mooie aanblik kan het onmogelijk geweest zijn. Onze geharde nieuwsfotograaf nam snel de benen (of rende hij weg om zich snel in te schrijven voor Bloodstorm (hadden we al iets over dit aankomende evenement gezegd?).

Zin om je ook een keer in de strijd te storten. De Sword Brethren Eindhoven verwelkomen je graag, wordt lid van Sword Brethren Eindhoven Members Facebook groep en kom een keer vrijblijvend kennismaken. Wil je meedoen met het Bloodstorm Age of Sigmar Evenement op 9 juni in Eindhoven? Ga dan langs op de Facebook evenementpagina en schrijf je in.

Comments are closed