Snelheid op het slagveld

Snelheid was dit keer het (achteraf bepaalde) thema van onze gaming avond. Met maar liefst vijf tafels in actie konden we zowel in 40K als in Age of Sigmar zien hoe anderszins keurig gemanierde conflicten op wrede wijze kunnen ontaarden in hardloopwedstrijden. Maar eerst even heel iets anders: op 9 juni organiseren onze vrienden van Bloodstorm een Age of Sigmar evenement in Eindhoven. Dit wordt geen klassiek ‘wie breekt de regels het hardst’ toernooi, maar een relaxte bijeenkomst waarop je over de loop van zaterdag drie leuke rondes Age of Sigmar kan spelen. Twijfel je over deelname? Niet doen! Schrijf je snel in op de eventpagina.

Clan Skryre vs. Spiderfang Grots
Terug naar de gaming avond. Tafel 1 bevatte een horde spinnen versus een piepklein (met de nadruk op piep natuurlijk) groepje tot de tanden bewapende Skaven van Clan Skryre. Doel was een verborgen schat te vinden. De Goblins bleken daar zeer bedreven in te zijn. Ook bleken grote spinnenpoten sneller te bewegen dan kleine rattenvoeten. Het geheel ontaarde in een laatste wanhopige charge van de Skaven generaal. Deze dacht terzijde gestaan te worden door drie luitenants. Helaas ‘haalden de luitenants hun charge niet’. Lang kon de generaal niet boos zijn, een rauw infuus van warpstone liet zijn hoofd ploffen. Geen schat voor de Skaven, wel promotie in de traditionele zin.

Stormcast Eternals vs. Beastclaw Raiders
Eén tafel verderop namen Stormcast van de Extremis kamer het op tegen Beastclaw Raiders. Na een zeer bruut heen-en-weer met slagwapens, godenverzoeken en boze blikken werd het ijzingwekkend rustig op het slagveld. In de keukens bij de Beastclaw Raiders begon de drukte nu waarschijnlijk net. Hmmmm gepocheerde Stormcast met Thundertusk-saus. We weten niet waarom deze slachtpartij ineens omsloeg in een hardloopwedstrijd, maar we hebben wel geleerd dat een Stardrake sneller loopt dan een Ogor. Ergens voelden we dat al aan, maar je weet het pas zeker als het getest is.

Ultramarines vs. Tau Empire
Nog iets verderop kwam een brullende horde Ultramarines op de fijngevoelige bijna-vissticks van het Tau imperium af. Deze slag ging zo snel dat we niet heel erg zeker zijn wie er gewonnen heeft. De Tau speler keek na afloop heel gelukkig, maar wellicht was ‘the greater good’ gediend van een smadelijke nederlaag. Zeker is in ieder geval dat de nieuwe boodschappen-Knights (kleine modelletjes om even een halfje bruin en een pak melk mee te halen) zich zeer snel over de tafel weten te verplaatsen.

Dark Eldar vs. Orks
In verband met onze huidige huisvestings-stoelendans werden in zaal twee tafels vier en vijf opgesteld. Op tafel vier namen razendsnelle Dark Eldar het op tegen Orks. De groenhuiden wisten met even grote snelheid te doorgronden dat Dark Eldar niet altijd even vriendelijk zijn. Tijdens een tussentijdse controle leek het even of de score vijf dode Dark Eldar tegen stapels dode Orks was. Dat klopte niet. De ‘overleden’ ruimte-elven bleken in een transportvoertuig verstopt. Ging het zo dramatisch? Gelukkig niet. We leerden al snel dat overleden Dark Eldar niet naar Slaanesh, maar naar de vensterbank gaan. Kijkend in dit hiernamaals zagen we dat de Orks wel degelijk flink wat meppen terug hebben uitgedeeld. Gelukkig maar.

Dark Angels vs. Legio Custodes
Last but not least stond er niets minder dan totale ketterij op de menukaart. Chaos Space Marines van het Dark Angel chapter….moment even kijken….sorry….Marines met een twijfelachtige loyaliteit van het Dark Angels chapter….moment deurbel…goedendag Asmodai….nee?….We gaan even opnieuw. Het trotse en volledig loyale legioen, chapter bedoel ik, van de Dark Angels nam het – puur uit liefde voor het imperium – op tegen de onbetrouwbaar gebleken mannen van het Legio Custodes. Dit wordt heel verwarrend. Moraal van het verhaal: als je iets tegen het Legio Custodes wilt doen, ren dan hard achteruit en blijf schieten. Zo weten we toch ook hier iets van snelheid in deze slag in te brengen. Vergeet nu svp dat je ooit iets over de Dark Angels hebt gehoord, is allemaal topgeheim.

Tot zover deze woensdag. Volgende keer meer. Hadden we al iets gezegd over het Age of Sigmar evenement op 9 juni in Eindhoven? Het gaat Brabants gezellig worden, leuke lijsten, sportieve tegenstanders en een dag vol vermaak. Niet twijfelen, gewoon inschrijven. Kijk hier voor meer informatie.

Comments are closed