#kabouterhaat

Mensen vergeten soms het offer dat verslaggevers van (fictieve) krijgsverslagen maken. Eén verdwaalde pijl, kogel of ‘gevaar van de schering’ (dank u Google Translate) en wij hebben geen verslag! (-gever meer). Desalniettemin zijn we terug, en dit keer met een heuse fotograaf en een team vrijwilligers.

Tyranids vs. Dark Angels
De slag op tafel 1 begon met krijgsgeweld tussen een vers gearriveerde Tyranid vloot en een ruige bende Dark Angels. Onze oorlogsfotograaf schrok zo van de openingskreten dat hij spontaan de accu uit zijn camera liet vallen. Er was sprake van onwil aan de zijde van de piloot. Hij weigerde om tussen de linies te landen zodat we ‘de accu even op konden rapen’. Het resultaat van die recalcitrantie? Kwalitatief mindere foto’s uit een standaard auspex-camera. Aan de pluskant maken zowel de fotograaf als uw verslaggever het goed. Fruitmanden en sterke drank zijn vanzelfsprekend altijd welkom en kunnen naar het u bekende adres gestuurd worden.

Kharadron Overlords vs. Orruks
Iets verderop was het tijd om een oude vete nieuw leven in te blazen. Een gecombineerd leger van Duardin en Kharadron Overlords nam het op tegen een horde Orruks in zowel reguliere als Ironjaw variant. Gelukkig was de grond van het slagveld al rood van kleur. Voor het leven ons ontnomen kon worden, hebben we ons snel uit de benen gemaakt. Vliegende kabouters, ruig volk. In de achtergrond hoorde we het vage geluid van een blokkerende Organ Gun. Orruls lieten deze keer de kreet Waagh vallen en scandeerden ‘#kabouterhaat’. Zijn de Sterfelijke Streken nu ook ten prooi gevallen aan hashtags?

Salamanders vs. Chaos Daemons
Weer iets verderop waren het Salamanders die begonnen met een voorjaarsschoonmaak tegen een sinister collectief van demonen. We zagen onder meer Skarbrand en een jonge (nog niet volgroeide) Kairos acte de présence even op het slagveld. Was hier sprake van een chaos-reunie? Zijn de Salamanders stiekem verraders? We lieten een junior collega recht naar de strijdende partijen parachuteren om ze aan de tand te voelen. We zullen deze collega missen. Geïnteresseerd in een dynamische functie als junior verslaggever? Stuur ons een mail (of rooksignaal).

Death Guard vs. Ultramarines
Weer verderop was een ware grudge-match opgezet. Nadat een week eerder de Daemon Primarch Mortarion met behulp van een natte opgerolde krant in één klap uit de lucht gemept werd, was het nu tijd voor revanche. Opnieuw was daar Guilliman, de man die niet sterven kan (en nog niet op tijd is als het lot van het hele imperium van hem afhangt #telaatvoordehorusheresy). Dit keer kwam de man in het blauw-goud met één arm achter de rug gebonden het slagveld op. Een Nurgle generaal liet ons weten dat de strategie om Guilliman te verslaan bestond uit Nurglings laten bijten. We hebben het resultaat van dit plan maar niet afgewacht…

Death Guard vs. Tau
Iets verderop was een andere groep Death Guard actief. Zij zijn lokaal bekend als de ‘Panzer 4 Pikkers’ (P4P). Dit keer probeerde de verraderlijke ruimtemariniers een bende nieuw gearriveerde Tau te bekeren. We moeten bekennen dat wij ons enigszins bekeerd voelden door de heroïsche pose van een helldrake bovenop een schedelfort. Gebrek aan applaus van de Tau (en een gekantelde Rhino langs de lijn) leerden ons twee dingen. 1. Deze Tau zijn lastiger te bekeren dan uw redactie. 2. Houdt het asociaal parkeren dan nooit op bij deze wargaming groep?

Dark Angels vs. Orks
Last but not least zagen we (nog) een bende Dark Angels landen op een door Orks geclaimde tafel. Nadere inspectie van het terrein gaf hints dat er ook Tyranids op deze planeet actief zouden kunnen zijn… Wij hebben ze niet kunnen waarnemen. Om zekerheid te krijgen stuurden we onze stagiair naar de actie. Hij zou close-ups nemen met onze auspex-camera, indringende vragen aan de Dark Angels stellen gelijk even zwaaien naar de Orks. Zoek jij nog een leuke stageplek (en ben je in bezit van een eigen auspex-camera)? Er is onverwacht een stageplek op de redactie vrijgekomen! Stuur ons een mail (of rooksignaal) als je interesse hebt.

Tot zover reboot nummer twee van onze (bijna) wekelijkse verslaggeving. Wellicht tot volgende week!

Comments are closed