Dat initiatief is van mij!

Ork Speed Freaks vs. Dark Angels
Terwijl de brommer-boyz nog wheelies aan het oefenen waren en de vrachtwagen-maniakken aan de toeters trokken, namen de Dark Angels vrolijk het initiatief van de Orks over. En dat noemt zich Speed Freaks! We weten niet precies wat de aanleiding voor deze onenigheid was. Voor zover wij weten is er in 30K niet één Ork gerekruteerd door de Dark Angels (de badjasbrigade is niet heel erg van de gelijke kansen). Dat weerhield beide kampen niet van het gebruik van geweld en – minstens zo schokkend – inzet van een luchtballet.

Greenskins vs. Spiderfang Grots
Iets verderop en in een andere achtergrond zagen we de terugkeer (of eigenlijk het eerste optreden) van de sluwste, snelste en minst aanwezige Orruk Warboss. Dit keer nam hij het, met opgerolde krant in de hand, op tegen een horde spinnen van gevarieerde grote* (*allemaal te groot). Dankzij de Open War kaarten was het ook nog een aanval in het diepste donker van de nacht. Het bracht zowaar ‘nachtelijke spinnenjacht in de eigen slaapkamer’-trauma’s naar boven. Ondanks het gemis aan effectieve oorlogsmachines (en opgerolde kranten) namen de Orruks wapens in de hand en werd de Waaagh ingezet. Hoe dat afliep? Geen idee. Het was donker…

Salamanders vs. Death Guard
Last but not least probeerde de Salamanders een oude truc om van stank af te komen. Is de bus ‘bijna niet van echt te onderscheiden’* dennenlucht op (*resultaten kunnen in praktijk afwijken van het beloofde), dan kun je altijd met een aansteker het nare luchtje laten verdwijnen. Of dat ook werkt als de verspreider van het luchtje lid is van de befaamde Death Guard, kunnen we nog niet beantwoorden. Met woest vlammende Salamanders aan één zijde, naar kuchende Death Guard aan de andere en triomfantelijke spinnen één tafel verderop hebben wij met grote spoed de benen genomen…

Comments are closed