Bolt Action, Bloodbowl en Warhammer 40K

Bolt Action
Deze woensdag kwamen leden van de Hired Guns Warhammer Vereniging Udenons een demonstratie geven van Bolt Action. Een wargame dat de Tweede Wereldoorlog als achtergrond gebruikt. Op tafel één werd een test gespeeld waarbij Russische troepen het opnamen tegen een groep Duitsers. Beide zijden uitgerust met een tank en allerlei klapperpistolen en granaten. De besneeuwde achtergrond deed het goed, en wat ons betreft waren er zeker bonuspunten voor de Soviet-propagandaposters op de fabriek. Wat een filiaal van Smith&Sons precies in Stalingrad te zoeken had was minder duidelijk. Uit de leden van de Hired Guns tekenden wij niet meer op dan: “Damn you, Smith&Sons!”

Chaos Space Marines vs. Eldar
Iets verderop een van de laatste rondjes Warhammer 40K 7th edition. Chaos Space Marines wisselden een verschil van zienswijze op het reilen en zijlen van het universum uit met een groep Eldar. Het volledige handgemeen liep vast in de rail met een wederzijdse weigering tot bewegen. Hoewel de aanwezige Noise Marines nog ‘Jump Around’ inzetten in de hoop wat makkelijke slachtoffers onder goedgelovige Eldar te maken, bleef het over de grotere omtrek van het slagveld angstaanjagend stil.

Bloodbowl
Centraal werd een eerste poging gedaan om een heuse Blood Bowl League op te zetten. Als aftrap nam een team Orruks het onverschrokken op tegen een team van Grots. Op zich klinkt dat als een eenzijdige stomppartij in het voordeel van de Orruks. De Grots hadden echter in een moment van helder inzicht zeer verstandig besloten een paar Trollocs mee te nemen. Hoe ze deze grote slijmerige ransapen overtuigd hebben dat ze eigenlijk Grots waren is ons een raadsel. Vragen stellen aan agressieve opdondertjes die bowlingballen aan stalen kettingen rondzwaaien valt niet onder onze taakomschrijving.

Meer Bolt Action
Terug naar Bolt Action. Op tafel twee waren het wederom Russen tegen Duitsers. Dit keer in een groen Pruisisch dorpslandschap. Op dit slagveld werden belangrijke lessen geleerd. Zoals les 1: controleer voor je met infanterie een tank bestorm eerst of iemand aan de anti-tank granaten heeft gedacht. Anders loopt het niet goed af. Niet te vergeten les 2: als je heel hard richting de Duitse elite rent, ga dan niet in een rijtje tegen de muur staan, dan ben je een te verleidelijk doelwit. Maar minstens zo belangrijk was les 3: mis niet met je panzerfaust, de inzittenden van de tank zullen oprecht gemotiveerd zijn om accuraat terug te schieten. Leerzaam en vermakelijk, Bolt Action beviel zeker.

Space Orks vs. Ultramarines
Op tafel nummer vijf vonden we een tweede zwanenzang van de zevende editie. Dit keer ten gehore gebracht door een coalitie Space Orks. Een combinatie van stampende voeten op de grond en Speed Freaks nam het op tegen een collectie Ultramarines voorzien van Knight versterking. “Waar is jullie primarch verstopt?”, vroegen de Orks met interesse. “Waaaagh!”, antwoorden de Ultramarines. Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe editie werkelijk alles op zijn kop zet….

Tot zover deze avond met grote dank aan de Hired Guns voor hun demonstratie van Bolt Action! Tot binnenkort in Uden!

Comments are closed