Beschaving? Niet mogelijk zonder Skaven!

Skaven vs. Beastclaw Raiders
Met een nieuwe editie van 40K in aantocht lijkt het even stil rondom de grimmige duisternis die wij toekomst plachten te noemen. De Sterflijke Domeinen daarentegen waren des te drukker, en welig tierend met ongedierte. Zo zag de zeer beschaafde Squee-Squa horde van Clan Verminus een bende brallende Ogors aanstormen. Dat gaf geen pas. Stropdassen werden rechtgetrokken en cocktails neergezet om met roestige speren en rokende krommingsvlammenwerpers dit ongedierte weg te halen. Met woest wijzende gebaren richting hun kookpotten leken de Ogors een tegengestelde menig te articuleren.

Skaven vs. Highborn Aelfs
Iets verderop, maar minstens zo beschaafd, werd een bijeenkomst van Squueeee-Rotary (voorgezeten door clan Skryre) bruut verstoord. De presentatie over de geneugten van kronkelkanonbezit was niet voort te zetten door aanwezigheid van een giebelend cluster elven. Vriendelijk (doch dringende) verzoeken om liederen over in wit gehulde boogschutters ergens anders ten gehore te brengen vielen op (puntige) dovenmansoren. Resoluut en kranig optreden kon daarbij niet uitblijven. Zoals het verslaggevers van stand betaamd hebben wij ons niet bloot laten stellen aan het bruuske geweld dat volgde. Een vervaarlijk gekraak doet ons vermoeden dat het kronkelkanon niet intact genoeg was om de presentatie na afloop van het handgemeen te hervatten.

Ironjawz vs. Seraphon
Op tafel drie was beschaving ver te zoeken. Geen enkele vertegenwoordiger van welke nobele clan van de Rattus Warpus Maximus soort was er te bekennen. In plaats daarvan brullende groenhuiden in de hagedis- en ijzerkaakvariant. In een Shakespeare-waardige, epische charge stormden de ijzerkaken naar hun krokodillenlederen tegenhangers. Clubmascotte Herr Ed citeerde zeer beschaafd de opening van de Ilias. Althans, wij gaan ervan uit dat hij dit zeer beschaafd citeerde. Het is lastig om precies te horen wat een Ork zegt als hij zijn mond vol dinosaurus heeft. De Sauruswacht liet ook van zich horen met een geperfectioneerde verwoording van Aeneas. Althans, dat vermoeden wij. Het is verdomd moeilijk om een Saurus met zijn mond vol Ork te verstaan. Het bewijst maar weer dat zonder Skaven beschaving ver te zoeken is.

Kort samengevat, weer gezellige collectie conflicten deze woensdag (en wellicht bevestiging dat we officieel last hebben van een Skaven-plaag).

Comments are closed