Verwarring, Skaven en Psyker Biker

Skaven vs. Stormcast Eternals
Skaven zijn niet de meest betrouwbare wezens in de Sterflijke Gebieden. Dat maakt hun slagplannen lastig te doorgronden. Neem slag nummer één van de avond. De Skaven op de hoogste kar was niet de generaal. Toegegeven, hij stond op een hoge kar bevelen naar ondergeschikten te schreeuwen, maar hij was zeker niet de baas! De chefs met de grote banieren waren zeker ook niet de generaals. Zij stonden weliswaar in de erepositie van bevelhebbers (achter de linie, ver van de actie), maar daar mag je niets uit afleiden. De volle verantwoording voor het Skaven debacle was de ‘generaal’ die in ronde één ‘stierf’. Die ene Skaven die – staande bij een grotopening – een wolk pijlen op zich af zag komen. De Skaven wiens lichaam niet gevonden is. Jazeker, dat was de generaal. Na zijn tragische dood zagen we het resultaat van zijn slagplan. Een massa Skaven werd rustig tot moes gehakt door een groep Stormcast. Even leek het of de mensratten een sluw meesterplan aan het uitvoeren waren. Ze renden massaal naar een waardeloos punt op het terrein. Was alles tot zover een sluwe deceptie? Kwam hier de overwinning? Neen! Aangekomen bij het punten bleek dat de Skaven zelf niet eens wisten wat ze er te zoeken hadden. Terwijl wij ons gezicht naar de palm van onze hand brachten zagen we het laatste handjevol Skaven gillend wegrennen. Dicht in hun kielzog volgde een paar dozijn gepikeerde Stormcast. Hoorden we daar een listig gegiechel uit die ene grot?

Tyranids vs. Chaos Space Marines
Iets verderop (in een ander universum) zagen we een vloedgolf nijdige Tyranids op een bende Chaoskrijgers afvliegen. Verwarring was ook hier een codewoord. Jazeker, ook deze avond was er achteraf een thema te ontwaren (kunstmatig in te brengen). Klaarblijkelijk hadden deze Tyranids een oogmutatie. Zij namen alle andere levensvormen waar als Ork. Chaos-humor helpt daar niet aan. Al snel werden de Rhino’s ineens ‘Trukks’ genoemd. Hur hur riepen de Chaos Space Marines onwennig terwijl ze ijlings grappen over hun groene pantsers gingen maken. De arme biomassamoordenaars konden er geen touw aan vastknopen. Verwarring maakte zich van het hive mind meester. Het conflict werd nog warriger met de trotse verschijning van een psyker op een motorfiets. Hadden we hier te maken met Psyker Biker of Biker Psyker. Je zou de eerste lettergreep van het ene woord aan de tweede van het andere kunnen koppelen, maar dat maakt dat lost de verwarring niet op. Mogelijk dat de nieuwe regel-set voor 40K hier duidelijkheid in gaat scheppen.

Skaven vs. Seraphon
Terug naar het Tijdperk van Sigmar. Hadden we al gemeld dat de Sword Brethren Gaming Club op dit moment last heeft van een Skaven-plaag? We zagen ook op tafel drie een intrigerend staaltje onnavolgbare sluwheid. Iedereen weet dat het gemiddelde reptiel – afhankelijk van het tijdstip van de dag – een rat bestempeld als ontbijt, lunch, avondmaal of tussendoortje. Reptielen zijn wat dat betreft erg stipt. Een groep Skaven is in de ogen van Serpahon dan ook niet veel meer dan een wandelend buffet. Welk groot leider van de Raad van Dertien door deze groep Skaven beledigd is, weten we niet. Maar het slagplan dat (volgens ons) leek te bestaan uit de opdracht om (bedekt in smakelijke Tabascosaus) recht naar de reptielen toe te rennen was wat verwarrend. Of het gratis hapje tussendoor goed gevallen is? Wij kunnen het niet zeggen. Er is een goede reden dat er nooit een boek over de tafelmanieren van Seraphon gepubliceerd is.

Tau vs. Genestealer Cult
We eindigen op tafel vier waar een mensenplaag het opnam tegen de ruimtescouting…we controleren onze aantekeningen…waar de trotse mannen en vrouwen van de Astra Militarum het grotere goed probeerden te bestrijden….opnieuw….Waar de trotse krijgers van de Astra Militarum het opnamen tegen de verderfelijke ideeën van de onbetrouwbare Tau. Waarom er aan de trotse kant van de Astra Militarum verschillende xeno-levensvormen werden waargenomen…moment nieuwe informatie…we proberen het opnieuw (met excuus voor de verwarring)…waar de dappere en onbaatzuchtige strijders van de Tau het opnamen tegen verwarring-zaaiende verraders van een Genestealer Cultus. Het was een overrompelend handgemeen waarin – verwarrend genoeg – het subvoxnet van de Tau overbelast werd door een vurige discussie. Wie had er aan het begin van de slag gevraagd wie het grootste kanon had? Was het een list van de cultisten? Hoe dan ook, een effectievere manier om Tau af te leiden en de commandostructuur te verwarren is er niet. Daar gaat zelfs een nieuwe editie niets aan veranderen.

Volgende week vanzelfsprekend meer strijd, meer geweld en wellicht meer verwarring (hoewel dat bijna niet mogelijk is (uiteindelijk kiezen we iedere week achteraf een ander thema)).

Comments are closed