Invasie van Hooggeboren Aelfs

Met een Age of Sigmar toernooi in de zeer nabije toekomst (aanstaande zaterdag 29 april, en er zijn nog een paar plaatsen! http://swordbrethren.nl/29-april-aos-toernooi/). Was het druk met gevechten in de Sterfelijke Gewesten.

Highborn Aelfs vs Ironjaws & Beastclaw Raiders
We vonden op de eerste tafel een snoeiharde ontmoeting tussen Herr Ed, een duo elvendraken en een batterij snelvuurkruisbogen. “Val aan!”, brulde de opper-ork, staande op zijn Maw-Krusha. “Yeaaargh!” riepen orks om te sterven in een wolk pijlen. De aanwezige Aelven begonnen al arrogant te giechelen. Dat verstomde toen Herr Ed de Orkentrots wist te redden door met enkele rake happen een kerngezonde draak te reduceren tot Maw-krusha-voer.

Dark Angels vs. Tyranids
Iets verderop in een grimmige duistere toekomst die op dit moment (regeltechnisch) in flux is, kwam een groep Dark Angels in aanraking met twee verschillende Hive Fleets. Ongetwijfeld zat het DNA van enkele gevallenen in de biosoep. Een vlucht zwarte vliegwappers vloog acrobatisch over het strijdtoneel. Beetje spijtig dat niet alle levensvormen voorzien waren van handen, anders hadden was het applaus oorverdovend geweest.

Blades of Khorne vs. Highborn Aelfs
Nog iets verderop (en terug in de Sterfelijke Gewesten) nam een groep Daemons van Khorne het op tegen nog meer Hooggeboren Aelfs. Het lijkt wel alsof er een invasie van deze verheven ‘pansies’ gaande was. Niet geremd door enig zorgen over vers gestreken en mooi geplooide witte jurken stormden de demonen naar voren. Een doekje voor het bloeden was zeker nodig aan het einde van deze strijd.

Khorne Bloodbound vs. Beastclaw Raiders
Waarom kiezen voor een doekje voor het bloeden als je er ook ketel met bloed kunt vullen? Jaloers op dit trotse Ogor bezit kwam een bende Bloodbound deze ketel (en een kopje suiker) ‘lenen’. Dat werd niet direct geaccepteerd. Het resulteerde in een handgemeen van kannibaal tegen kannibaal waarbij niet geschuwd werd om peper, zout en tabascosaus op de nog levende tegenstanders te gooien. Uit dit culinaire drama kon maar één ontknoping volgen: gevulde magen met dubieuze inhoud.

Highborn Aelfs vs. Skaven
Over die invasie van Hooggeboren Aelfs? Die kunnen we bevestigen. Ook op tafel vijf waren de heren in het wit aanwezig. Hoe hooggeboren ze precies waren is wat twijfelachtig gezien het gezelschap waarin ze zich bevonden; Daemons en aanbidders van Tzeentch. Desgevraagd liet de oppermagiër van de Aelfs weten dat hij ‘alles onder controle’ had. Gelukkig maar. De tegenoverliggende Skaven hadden klaarblijkelijk net een winnend Warpstone kraslot gecasht. Zelden zagen we zo veel kostbaar oorlogstuig gelijktijdig op een slagveld verschijnen.

Stormcast Eternals vs. Seraphon
Op de laatste tafel lieten Seraphon tegen Stormcast zien dat wederzijdse teleportatie mysterieuze gevolgen kan hebben. Een tel zagen we twee (gedisciplineerd) brullende legers tegenover elkaar. Nog geen seconde later was iedereen weg. Heksenjagers zijn uitgezonden om dit mysterie te doorgronden…

Benieuwd hoe jouw troepen het afleggen in een toernooi op de Mortal Realms. Zaterdag 29 april is ons toernooi. Kom langs en doe mee! http://swordbrethren.nl/29-april-aos-toernooi/.

Comments are closed