Dat rood op de harnassen is Tabasco-saus

In de duistere toekomst van het veertigste millennium zijn er tienduizenden conflicten, waarvan er één keer op keer uitgelicht wordt. Zo ook gisteravond. Er moest strategisch gekeken worden wie de beste bende bikkels op Armageddon had neergezet. Twee groepen Orks trokken tegen elkaar op in de roestige fabriekshallen. Al snel vlogen slecht gemikte kogels om ieders oren. Het eerste slachtoffer was Nobsnik een jonge, enthousiaste ork die trots met zijn gloednieuwe laser pointer aan het presenteren was (een PowerPoint getiteld: ‘De vijand en ik, een geanimeerde presentatie met 50 overbodige slides’). Na wat vriendelijke klappen over en weer was het de schedelverpletterende impact van een Power Klaw die deze strijd besloot. We laten ons normaliter niet zo uit over winnaars en verliezers, maar in deze slag kunnen we zonder schroom stellen dat de Orks wonnen (zoals altijd in 40K).

Ironjawz en Beastclaw Raiders vs. Blades of Khorne
Eén tafel verderop werd geoefend voor het Age of Sigmar toernooi van 29 april (er zijn nog plaatsen!). Brute Ironjawz hadden een club Beastclaw Raiders overtuigd dat volgers van Khorne voor een ware smaaksensatie zorgen (“Dat rood op de harnassen is Tabasco-saus”). De ‘kunning’ strategie werkte en een bende mensenvleesmalende mastodonten gaf acte de présence. Overigens zijn de aanhangers van Khorne zelf kannibalen. Je zou daarom niet zozeer over een slag alswel over broodroof kunnen spreken.

Black Templars vs. Chaos Space Marines
Eén tafel verderop werd een klassieker gevochten. Aan de ene zijde Black Templars, aan de overzijde een combinatie van sekteleden en hun in Power Armour gehulde halfgoden. Drop Pods suisden ons om de oren en een duo reusachtige constructen van de Duistere Mechanicus hielden huis. Op één punt kwamen er zelfs wat Imperiale Knuisten langs die na tienduizend jaar nog steeds ‘pantser zwart schilderen’ op de ‘te-doen-lijst, morgen’ hadden staan. Kortom geweld en verwarring heerste. Of zoals de andere kant dat noemt: Chaos heerste (maar dat is ketterij natuurlijk (en geen indicatie van overwinnaars (want het zijn altijd de Orks die winnen))).

Dark Angels vs. Tau
Ter afronding een flinke slag tussen Dark Angels en Tau. Dit keer, zo te zien, om het bezit van een afgebrokkelde grijze muur. We willen natuurlijk geen enkel gerucht over de anatomie van Tau beginnen, maar waarom zijn hun kanonnen zo gigantisch? Nu we het zo hardop stellen, wellicht dat de commandant van de Dark Angels iets soortgelijks aan zijn tegenhangers vroeg. Ging de slag om meer dan die prachtige afgebrokkelde muur? Hoe het ook zij, met een enorme ontploffing lieten de Demolishers van de Dark Angels zien dat het niet de lengte is van je kanon, maar wat je ermee doet. We weten niet zeker of dat genoeg was om deze strijd te beslissen (dat weten we eigenlijk wel, dat was het niet (de Orks wonnen (vanzelfsprekend))).

Om kort te gaan, het was weer gezellig gisteren. Volgende week woensdag hebben we een reguliere clubavond en de zaterdag (29 april) daarop ons eerste Age of Sigmar toernooi (er zijn nog plaatsen: swordbrethren.nl/29-april-aos-toernooi/).

Comments are closed