Pigstikka’ vs Hellcannon

Greenskins vs Chaos Warriors
Breng geen Pigstikka’ naar een Hellcannon fight! Jawel we leren continu bij als het op oorlog aankomt en dit gaat dan ook een leerzaam verslag worden. Gisteravond werd een slag uitgevochten in de Age of Sigmar waarbij zelfs de grond het moest ontgelden tijdens het krijgsgeweld. Dat kwam zowel de tafel als de arme onschuldige orcs die niets liever wilden dan met pensioen gaan (en een bar openen) zeer duur te staan. Leerzaam feitje: Pigstikka 2″ bereik tegenover 48″ voor een Hellcannon.

Tyranids vs Dark Angels
Iets verderop waren we getuige van een Tyranid invasie. Dit keer stonden er Dark Angels op het menu. We hebben gepoogd te informeren welke wijn het beste matcht met Deathwing terminators, maar begrijpen dat de Tyranids a) geheelonthouder zijn, b) alles in de biosoep kegelen zonder enig gevoel voor stijl of smaak en c) geïnteresseerde passerende vinologen niet uitgezonderd zijn van deze biosoep-behandeling. Kapitein Kurk van het Derde Ondersteuningsregiment Astra Militarum zal gemist worden.

Tau vs Salamanders
Kunnen Tau uit gebouwen rennen? Wel als er Salamanders met vlammenwerpers in aantocht zijn! Volgens de legendes is er één Tau commandant, Sssh’indiana Jonessss, die tevens voor reguliere salamanders (en slangen) aan het rennen slaat. De overige Tau hebben het liever niet over deze man (visman?). Zoals hun bijna-broeders in de Astra Militarum zitten ze liever stil in een klapstoel om vanaf veilige afstand oorlog te voeren. Of er nu salamanders rondlopen of niet. Die kleine op pootjes wel te verstaan, voor de grote in power armor met vlammenwerpers wordt een uitzondering gemaakt…

Thousand Sons vs Skitarii
Last but not least hoorden we de theme-song van Trik en Trak langskomen. The boys are back in town. Dit keer was er sprake van onenigheid tussen deze twee (en hun volgers van de duizend zonen) en een groep Skitarii. We begrepen de aanleiding van de ruzie niet helemaal. Volgens de Skitarii was het heilige gebed: “lefty loosey, righty tighty.” Trik en Trak brachten daar tegenin dat het eerder “Lefty changy, righty changy” was. Wat een chaos…..

Lap! Alweer een game-avond om. Volgende week meer actie, avontuur en zeer leerzame verslagen achteraf. Heb je ook een diepgaande vraag over een insignificant detail in de Warhammer 40K of Age of Sigmar fluff? Bespreek het hieronder en misschien komt er wel een antwoord uit!

Comments are closed