Vertrouw nooit kleine groene mannetjes

Het was zoals gebruikelijk weer een volgeboekte zaal bij de clubavond. Er waren maar liefst 5 veldslagen te ontdekken.

Allereerst was er Luuk tegen the-new-guy. Dan Beus “I have a ‘kunning plan’ ” tegen “I don’t give a shit about you’re plan” Hans. Dan nog twee Aso-tafels waar later David VH zich nog bij voegde.

Het spelverloop kende zowel winnaars als verliezers. Blijkbaar is in het AoS universum de spreuk “there is alware one more rat” actief. Daar kunnen zelfs gigantisch spinnen niets aan doen. Ook GGC‘s (goud glinsterende cavalerie) hadden het geloof ik zwaar.

Maar het zwaarste had de Gretchin het, die in de warboss zijn gepanserde oor fluisterde: “Boss, I’ve got a kunning plan. Laten we onze Boys deep striken in plaats van met trukk’s vervoeren. Dan hoef je alleen maar 2x 5+ te gooien.” Wat uiteraard niet gebeurde. “Geen probleem baas, op een 3+ komen ze uit reserve.” Wat uiteraard niet gebeurde. “Geen probleem baas, rij je lege trukk’s naar voren, laat ze overhoop schieten, heb je terrein om achter te schuilen.” Dat leek zowaar op een plan. Alleen een S10 AP1 wapen kan met gemak een armour 10 open topped trukk laten exploderen. Wat uiteraard gelijk gebeurde.

“Nog meer slimme ideeën?? “ vroeg de warboss lichtelijk gefrustreerd. “Ja baas, charge met je tien boys de Skitarii warlord”. Zo gezegd, zo gedaan. Maar ook daar kon wasboss Bek-Stompa zijn gram niet halen. De techmaster ging al dood voordat hij ook maar één klap kon uitdelen. De rest van de mob was inmiddels al van tafel gelopen of tot een groen hoopje geschoten. En aldus verloren de Orks kansloos als een speler in de Staatsloterij.

Moraal van het verhaal, vertrouw nooit kleine groene mannetjes.

Comments are closed